Sofie har ankommet!

…og slik ser hun ut ca 24timer gammel!Sofie ble til slutt født klokken 11.19 i går, den 6.februar. Hun var i starten motvillig, så fødselen måtte settes i gang, 10 dager på overtid. Det begynte vi med lørdag formiddag, da møtte vi på fødeavdelingen for såkalt induksjon. Eli fikk noen medikamenter, og vi surret rundt i korridorene på sykehuset mellom behandlingene. Utpå kveldinga begynte det å virke, og riene kom sånn smått. Mitt på natta, ca halv fire-fire fant jordmor ut at fødselen var i gang, og Eli ble flyttet til fødestue nr 4 på Fødeavdeling A. Fødselen gikk sin gang utover morgenen, og i ti-tida ble det klart at Sofie forsøkte å komme ut med den bredeste delen av hodet først. Det strømmet på med jordmødre og fødselsleger, som forsøkte å snu hodet hennes i en mer fornuftig retning ved hjelp av en sugekopp. Etter noen forsøk ble det mumlet om både tang og keisersnitt! Da sugekoppen slapp på det som var erklært som det siste forsøket regnet vi med at nå var det av med silkehanskene…. Plutselig ropte legen vent, her skjer det noe!  – og i løpet av noen minutter så var hun ute. De første timene var både mor og datter svært sliten og medtatt etter en tøff fødsel, og brukte noen timer på å komme seg til hektene igjen. Men vi kan nå fastslå at barnet er velskapt og frisk, 53cm og 3286g – en lang og slank ung dame.

All mulig ros til Eli som gjorde en råsterk og heltemodig innsats!

Dette innlegget ble publisert i Fødsel, Sofie. Bokmerk permalenken.

3 svar til Sofie har ankommet!

  1. Bjørn sier:

    Huff, fødsler kan være i overkant dramatiske. Men for et resultat! Vi gleder oss til å få treffe vakre lille Sofie. Vi skal muligens til Oslo alle fire i vår, og vi håper å få innvilget audiens hos dere.

  2. Anne sier:

    Gratulerer til dere begge. Så flott med blogg., koselig å følge med på slekta. Håper dere legger inn mange bilder av Sofie.
    Hilsen slekta på Slependen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.